Rakveren linna


Rakvere sijaitsee lähellä Viron pohjoisrannikkoa ja Lahemaan kansallispuistoa.
Kaupunkia luonnehtivat keskiaikainen linnoitus ja mahtava Tarvas-patsas. Tämä pieni, houkutteleva ja kehittyvä kaupunki toimii useiden taidetapahtumien isäntänä. Rakveressä on asukkaita n.15303 (2015).
Rakvere on Viron viidenneksi suurin kaupunki. Se sijaitsee Pohjois-Virosssa, 20 kilometriä etelään Suomenlahden rannikolta. Rakveren linnan rauniot ovat nykyään Rakveren päänähtävyys. Siellä voi nauttia keskaikaista ruokaa, tutustua keskiaikaisiin aseisiin, käydä kauhu- ja kidutuskammiossa ja koettaa tarkkuuttaan jousiammunnassa.
Tallinnasta matkaa n.100km.

Katso sijainti kartasta!

Rakveren linna
Rakveren linnan rauniot. Ylös mäelle ja linnaan. Ritarilinnan raunioita käytetään mm. ulkoilmakonserttien
ja kesäteatteriesitysten pitopaikkana. (2011) Komeat maisemat. Linnoitus uusiutui vuonna 2012. Jousiammuntaakin saa koettaa. Ja sitten tulos. Linnan pihalla tapahtuu. Linnassa on käsityöpajoja, joissa saa itsekin kokeilla taitojaan.
Linnoitukseen astuvat vieraat joutuvat 1500 luvulle, <br>heillä on mahdollisuus valita joko passiivinen katsojan rooli tai osallistua  toimintoihin.
Linnoitukseen astuvat vieraat joutuvat 1500 luvulle,
heillä on mahdollisuus valita joko passiivinen katsojan rooli tai osallistua toimintoihin.
(2008)
Viinikellarissa. Ajan vaatetus. Rakveren kolminaisuuden kirkko. Linnassa asuu pari hevosta, vuohiperhe ja pari hanhea. Linna viereiseltä mäeltä. Linnan vieressä korkealla mäellä Tarvas-alkuhärkäpatsas.
( Kuvanveistäjä Tauno Kangro) Tarvas.  Rakveren linna on keskiaikainen ja varhaisen uuden ajan teemapuisto. Kannattaa käydä.


Täsmäsää Rakveressä

Rakveren linna
Ylös!