Saarenmaa


Saarenmaa on Viron ja samalla Itämeren suurin saari. Neuvostovallan aikana Saarenmaa oli tarkasti valvottua sotilasaluetta, jonne ei muille ollut asiaa. Asukkaita saarella on n. 39000 (2,6% virolaisista). Saarenmaan tärkeimmät luonnonvarat ovat dolomiitti, kalkkikivi, lääkemuta, mineraalivesi ja paikallinen sora - hiekka ja keraaminen savi. Saarenmaalla on aina ollut hyvä maine matkailijoiden keskuudessa, se on turvallinen ja ystävällinen matkakohde.Tallinnasta matkaa saaren ainoaan kaupunkiin Kuressaareen on n.219km.
Huomaathan, että Kuressaaresta on oma kuvasarjansa, katso listasta oikealta!

Katso sijainti kartasta!

Saarenmaa
Virtsun satamasta lähtee lautta Kuivastuun, Muhun saarelle. Muhun kirkko, Saarenmaa. Muhun kirkko, Saarenmaa. Muhun kirkko on yksi Baltian merkittävimmistä varhaisgoottilaisista kirkoista. Muhun kirkko, Saarenmaa. Kävimme Muhussa myös kauniissa yksityisessä puutarhassa. Tyylikkäästi suunniteltua puutarhaa. Kivan näköisiä puupinoja. Pienet yksityiskohdat pihapiirissä kiinnittivät huomiota. Yygun rantatörmällä. Katajaa kasvaa.. Kaalin kraatterijärveä pidetään n 3500 vuotta sitten maahan syöksyneen meteoriitin putoamispaikkana.
Kraatterin halkaisija on noin 50m. Matkamuistoja myynnissä. Kuressaare on Saarenmaa ainoa kaupunki. Kuressaaresta on oma kuvasarjansa, ks. lista oikealla. Sõrve Poolsaar. Majakka, kahvila ym. Karhunvatukkaa? Löysimme kyläkaupankin  ja ei kun tutustumaan... ..ja tässä kyläkaupassa oli tilaa.
Seuraava pysähdyspaikkamme oli varsin viehättävä talo maaseudulla. Kahvila, myymälä, taidemyyntinäyttely ym.
Seuraava pysähdyspaikkamme oli varsin viehättävä talo maaseudulla.
Kahvila, myymälä, taidemyyntinäyttely ym.
Kahvinkeittoa odotellessa oli aikaa tutustua myytäviin tuotteisiin. Kauniit katajaesineet kiinnostivat. Kivasti värikäs rakennus. Pihalla tepastelevat koirat saivat huomiota osakseen. Tauluja myytävänä. Hauska pihapiiri. Vapaita asuntoja! Saarenmaa.
Keväällä 2006 valmistunut Saarenmaan satama Küdemalahden etelärannalla Saarenmaan pohjoisrannikolla pystyy vastaanottamaan jopa 200 m pitkiä aluksia.
Keväällä 2006 valmistunut Saarenmaan satama Küdemalahden etelärannalla Saarenmaan
pohjoisrannikolla pystyy vastaanottamaan jopa 200 m pitkiä aluksia.
(2007)
Vettä taivaalta tiputteli ja aallokkoakin oli havaittavissa. Panga, Saarenmaa. Lümandan kirkko, Saarenmaa. Sodan muistomerkki rannalla Sodan muistomerkki rannalla. Saarenmaa.
Ylös!


Täsmäsää Kuressaaressa